Een juiste aquarium / terrarium voor jouw waterschildpad is van groot belang. Het is namelijk hun leef omgeving deze wil je natuurlijk zo comfortabel mogelijk maken. Laten we eerst beginnen met, voor welke soorten schildpadden deze aquarium of terrarium geschikt voor is. Dat zijn namelijk deze twee soorten: Muskusschildpad en de Modderschildpad. Beide soorten worden uiteindelijk een redelijk grote schildpad. Een Modderschilpad kan maximaal 12 cm groot worden, en een Musksschilpad wordt maximaal 15 cm. Klein blijven ze dus niet, dit is een van de rekeningen waar je aan moet houden wanneer je een schildpad als huisdier gaat nemen.

Voor beide soorten heb je uiteindelijk een aquarium / terrarium nodig van minimaal 80 cm lang en minimaal 40 cm hoog. Heb je nog de baby versie van deze twee soorten schildpad dan is deze Aquatlantis Tortum 100 Aquarium meer dan genoeg voor een comfortabele leef omgeving.

Let er wel op de er helaas geen (uv-)verlichting bij het terrarium zit, maar natuurlijk is het wel mogelijk deze optioneel aan te schaffen. Zoals de Komodo licht standaard – Terrarium Verlichting.

De Aquatlantis Tortum 100 is een schildpadden aquarium / terrarium speciaal ontwikkeld voor het comfort van jouw schildpad. Het aquarium / terrarium is volledig uit glas gemaakt. Onderhouden van deze aquarium is dus hierdoor stuk makkelijker. Verder heb je in dit aquarium / terrarium twee ABS (plastic) loopplanken, dit zijn de groene loopplanken waar jouw schildpad kunt zonnebaden en rusten.

Verder is er ook nagedacht over de veiligheid van jouw schildpad, zo beschikt deze schildpadden aquarium / terrarium over twee glazen dekplaten om ervoor te zorgen dat de schildpadden niet uit het aquarium kunnen ontsnappen vanaf de loopplanken.

Tenslotte zit er ook een binnenfilter onder een ABS loopplanken, de TC-500 filter zorgt met een filtering van 420 liter per uur voor kristal helder water. Deze schildpadden aquarium / terrarium is verder beschikbaar is twee verschillende kleuren namelijk: Wit en zwart.

Pluspunten
  • Ruime schildpadden aquarium / terrarium;
  • Beschikt over een waterfilter;
  • Hoogwaardig bouwkwaliteit.
Minpunten
  • Kleur kan afwijken van de afbeelding;
  • Geen Uv-lamp meegeleverd voor zonnebaden.

Goed aankoop advies gekregen?

Beoordeling: / 5. Stemmen: